toertocht Marker Wadden

Zondag 23 augustus 2020

De Marker Wadden zijn een groep eilanden, recent opgespoten met slib uit het Marker meer, waar zich nieuwe natuur ontwikkelt met als doel de waterkwaliteit ter plaatse te verbeteren. Het haveneiland is toegankelijk. Daarheen vaart in het zomerseizoen een veerboot, maar ook andere schepen kunnen er aanleggen. Er zijn energieneutrale vakantiewoningen te huur. Het eiland wordt beheerd door vrijwilligers die een week op het eiland verblijven, tot ze worden afgelost. Geen gas, water en elektra-aansluitingen vanaf de wal. 

Op het eiland kun je wandelen en vogels spotten. Daar betaal je wel een toegangsprijs voor (gebiedsbijdrage) : € 6,- p.p. of   € 4,20 als je kunt aantonen dat je lid bent van Natuurmonumenten. Uitsluitend PIN betalen.

Of je moet betalen als je alleen uitrust op het strandje weten we niet.

Voor betalende bezoekers zijn er toiletten en is er beperkt horeca.

Onder leiding van Erna van der Kant en Wim Lammerts varen we vanuit Bataviahaven Lelystad naar de Marker Wadden in het Marker Meer. Het is 10 km. heen en 10 km. terug over groot water. Of we de tocht verlengen en helemaal rond de archipel varen hangt van de deelnemers, het weer enz.

Een tocht voor de meer ervaren vaarders met groot water uitrusting en wordt gevaren onder de voorwaarden van het Corona Protocol.

Deelnemers aan de tocht gaan op woensdag 19 augustus om 19.00 uur oefenen op het water bij de club.  Slepen en reddingen staan op het programma en zijn voorwaarde voor deelname . Aansluitend volgt een briefing.


Opgeven bij Wim Lammerts op info@documentstrategie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *