Home

Hartelijk welkom bij kanovereniging Skonenvaarder!

Vanuit het clubhuis aan het Drontermeer wordt door jong en oud kano­sport beoefend met leden uit Kampen en de wijde omgeving. Ook Reevediep en Vossenmeer zijn toegankelijk voor trainingen en tochten.

Kanoën als watersport

Kanosport wordt bij Skonenvaarder als watersport beoefend met twee kernactiviteiten: het vlak­water wedstrijdvaren en het (recreatieve) toervaren. Daarnaast krijgen ook andere disciplines aandacht zoals het marathonvaren en het varen in een Canadees. 

Landelijk gezien staat het wedstrijdvaren bij Skonenvaarder al jaren op hoog niveau. Bijna elk jaar worden leden van de vereniging op één of meer afstanden Nederlands kampioen. ‘De Hanzeregat­ta’ die jaarlijks door onze vereniging wordt georganiseerd, is een grote landelijke wedstrijd. Jonge leden zijn dan actief óp het water en veel volwassenen in de organisatie. 

Daarnaast trekken de toervaarders er vaak met hun kajak op uit voor dagtochten elders en soms voor meerdaagse tochten. De tochten hebben een recreatief karakter, al wordt ook deelgenomen aan prestatietochten, zoals de jaarlijkse Veluwerally, die aan de IJssel bij Kampen haar finish heeft.

Achter het wedstrijd- en het toervaren staan natuurlijk trainingen en kano-opleidingen.