Zwerftocht “IJsseldelta”

Zaterdag  4 juli gaan we varen in de IJsseldelta. Een route van ongeveer 10 – 15 km afhankelijk van het weer en deelnemers.  Instappen bij de Ramspolbrug. We varen tussen de eilandjes door in het natuurgebied.  Voor de pauze zoeken we een strandje op.  Het is een tochtje waar iedereen aan mee kan doen. Uitrusting zwemvest, spatzeil, reserve kleding (zwemkleding bij mooi weer). Bij te veel wind gaan we een ander tochtje varen op rustiger water.                                                                                           

Opladen kano’s  9.00uur, terug bij de club ca. 15.00uur.

Opgave per mail naar Luurt:  lumave@hetnet.nl  of  06-25219594

Luurt Gorter 

toertocht Marker Wadden

Zondag 23 augustus 2020

De Marker Wadden zijn een groep eilanden, recent opgespoten met slib uit het Marker meer, waar zich nieuwe natuur ontwikkelt met als doel de waterkwaliteit ter plaatse te verbeteren. Het haveneiland is toegankelijk. Daarheen vaart in het zomerseizoen een veerboot, maar ook andere schepen kunnen er aanleggen. Er zijn energieneutrale vakantiewoningen te huur. Het eiland wordt beheerd door vrijwilligers die een week op het eiland verblijven, tot ze worden afgelost. Geen gas, water en elektra-aansluitingen vanaf de wal. 

Op het eiland kun je wandelen en vogels spotten. Daar betaal je wel een toegangsprijs voor (gebiedsbijdrage) : € 6,- p.p. of   € 4,20 als je kunt aantonen dat je lid bent van Natuurmonumenten. Uitsluitend PIN betalen.

Of je moet betalen als je alleen uitrust op het strandje weten we niet.

Voor betalende bezoekers zijn er toiletten en is er beperkt horeca.

Onder leiding van Erna van der Kant en Wim Lammerts varen we vanuit Bataviahaven Lelystad naar de Marker Wadden in het Marker Meer. Het is 10 km. heen en 10 km. terug over groot water. Of we de tocht verlengen en helemaal rond de archipel varen hangt van de deelnemers, het weer enz.

Een tocht voor de meer ervaren vaarders met groot water uitrusting en wordt gevaren onder de voorwaarden van het Corona Protocol.


Opgeven bij Wim Lammerts op info@documentstrategie.nl

(Op) Start van de toertochten

We gaan weer varen bij Kanovereniging Skonenvaarder. Wel onder voorwaarden dat het veilig is. Naast de gewone eisen ten aanzien van het varen, gelden nu ook Corona regels. Die van regeringswege en de RIVM zijn inmiddels wel duidelijk. Daarnaast hebben we een protocol opgesteld om veilig kanovaren mogelijk te maken. Houd je daar alsjeblieft aan. We zien je graag weer bij de club en op het water.

De Toercommissie

Uitnodiging ALV 17 juni

Beste Allen,

Het bestuur wil hierbij alle leden en ouders en verzorgers van jeugdleden uitnodigen voor de Algemene Leden Vergadering.

Door de Corona maatregelen kon in maart de ALV geen doorgang vinden maar nu de maatregelen enigszins versoepelt zijn, willen we de ALV op woensdagavond 17 juni houden in de buitenlucht. Op die manier kunnen we de 1,5 meter afstand houden. Het bestuur realiseert zich dat het geen ideale situatie is maar in de kantine is de 1,5 meter afstand voor de ALV zeker niet haalbaar en ook voor langere tijd niet haalbaar.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het ook zijn dat we op het laatste moment moeten annuleren. We zullen dan 2 dagen van te voren een bericht uitdoen.  Op het water moeten we ons kleden naar de weersomstandigheden en dat zal op 17 juni ook voor de ALV gelden.

De kantine en kleedkamer zijn en blijven gesloten maar toilet is wel open. 

In de bijlage de agenda.  Het verslag van vorig jaar en de presentatie van cijfers over 2019 zullen op de avond gepresenteerd worden. Dit heeft ook te maken met een stuk vertrouwelijkheid dat wij deze niet  vooraf mailen.

Hierbij wil ik iedereen attenderen dat we overheidsmaatregelen zoals de 1,5 m afstand ook tijdens de ALV moeten en willen naleven.

Met vriendelijke groet,

Trijntje Faber, Secretaris

Jeugdtraining is weer opgestart

Vanaf 4 mei mag de jeugd weer de boot in en dat hebben we geweten. Wat een enthousiasme en wat is het een grote groep geworden. Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en mocht jij dit nu ook willen neem dan contact op of kom in je sportkleding op de club op maandag- of woensdagavond om 18:30u. Arjan, Bert, Chris of Hermien staan voor je klaar.