22.jpg

4K 2018

4K   
Kamper Kano Kampeer Klassieker 2018

De zesde Kamper Kano Kampeer Klassieker 2018 staat weer in de startblokken. Op zondag 28 januari trappen we af in Nieuwegein tijdens de winterbijeenkomst van Peddelpraat. Daar zijn ook de andere kano organisaties vertegenwoordigd en zien oude bekenden elkaar weer. De 4K zal de vierdaagse trektocht daar weer gaan promoten. Vanaf die datum kan ook worden ingeschreven via de mail.

De 4K 2018 wordt weer gevaren in het weekeinde met Hemelvaartsdag en wel op 10 t/m 13 mei. Natuurlijk zijn de deelnemers op woensdagavond al weer welkom.  We rekenen ook op goede deelnemersaantallen vanuit de vereniging zelf. Schrijf op tijd in want VOL=VOL.

Kanosport publiceert 4K 2017

De 4K  staat op de cover en paginabreed in Kanosport.

Cover Kanosport  Pagina Kanosport

4-daagse kanotrektocht 4K van start

 
Vanmorgen, Hemelvaartsdag, om 10 uur vertrokken 37 enthousiaste kanovaarders (m/v) vanaf het terrein van kanovereniging Skonenvaarder voor een 100 km lange trektocht door de kop van Overijssel. Het internationale gezelschap (want "WATER VERBINDT") met deelnemers uit Duitsland, België en onder andere Kampen overnachtte bij kv Skonenvaarder en vormde vandaag de eerste schutting in de Roggebotsluis. Via het Vossemeer, Ramspol en Zwartemeer zullen na 35 km opnieuw de tentjes en matjes worden uitgerold in de haven van Vollenhove. En  daar wordt een potje gekookt of trekt men het stadje in voor een rondwandeling. De 4-daagse tocht voert door Nationaal Park de Wieden en Weerribben met overnachting in St. Jansklooster om op zaterdag via Zwartsluis en door de Goot en Ganzendiep in IJsselmuiden de Camping Seveningen te bereiken. Daar wacht de barbecue en volgt een stadswandeling door Kampen. Zondag varen zij via IJssel en een rondje Keteloog naar Roggebotsluis om bij Skonenvaarder te eindigen. Een mooi en sportief evenement dat Hanzestad Kampen en het waterrijke gebied in de kop van Overijssel internationaal op passende wijze bekendheid geeft. 

Foto's: Thijs Bont

4K 2017 vol geboekt

Kamper Kano Kampeer Klassieker

De 4K is compleet vol geboekt. Veertig deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit vierdaagse evenement. Kanoërs uit Nederland, België en Duitsland komen naar Kampen om deel te nemen aan deze bijzondere trektocht. De organisatie is blij verrast met dit resultaat en ziet met veel plezier uit naar het hemelvaartsweekeinde. Op woensdag 24 mei zal het gezellig druk worden op het terrein van Skonenvaarder. Op donderdagmorgen zal de groep na een fotomoment vertrekken richting Ketelmeer. Na de schutting van Roggebotsluis varen ze door de IJsseldelta en Nationaal Park De Wieden en Weerribben. Overnachten doen ze in Vollenhove, Sint Jansklooster en IJsselmuiden. De watertoren wordt met medewerking van Natuur Monumenten beklommen waardoor men een geweldig uitzicht krijgt over het vaargebied. Op zaterdag hebben we de traditionele BBQ en rondleiding door Kampen. Als zondagmiddag iedereen dan weer terugkomt bij de vereniging worden we ongetwijfeld weer bedolven onder de enthousiaste verhalen. Ervaringen van alle mooie belevenissen van de afgelopen vier dagen in een uniek vaargebied. Alle leden zijn van harte uitgenodigd start en finish mee te maken.

Els en Wim

Lustrum 4K

Vier jaar geleden is voor de eerste keer de Kamper Kano Kampeer Klassieker gehouden. Dat betekent dat het evenement in 2017 haar eerste lustrum viert. In het jubileumjaar van Skonenvaarder vormt dat een mooie combinatie. Feest dus.
Om die reden staat de 4K in het teken van kunst die op de route te bewonderen is. Zo maar vanuit de boot, gratis en voor niks. Denk maar eens aan de Ketel op IJsseloog, het object in de Beulakerwijde of Pier & Horizon in het Zwarte Meer.

We kamperen weer op ons eigen terrein, in het gezellige haventje van Vollenhove, naast de Watertoren op Barsbeek en op camping Seveningen in IJsselmuiden bij de Ganzensluis. Daar houden we dan ook weer de traditionele BBQ en stadswandeling.

Lees meer: Lustrum 4K

4K 2017

           4K

 

 

 

Kamper Kano Kampeer Klassieker

Met Hemelvaart 2017 in vier dagen door het mooiste waterrijke gebied van Nederland. Nationaal Park De Wieden/Weerribben en de IJsseldelta vormen het decor voor deze kano trektocht.

In een volle kano minimaal 100 kilometer in vier dagen door de Kop van Overijssel. Over Ketelmeer, Zwartemeer, langs Giethoorn en over de rivier de IJssel. Overnachtingen in Vollenhove, Sint Jansklooster en IJsselmuiden. Start en finish bij Kv Skonenvaarder te Kampen.

Dit jaar zal voor de 5de keer deze tocht worden gehouden. Start van deze 4K is op donderdag 25 mei om 10.00 uur bij de club in Kampen. Vanaf woensdagmiddag 17.00 uur is iedereen welkom bij Kv Skonenvaarder. Daar is ’s avonds een uitgebreide instructie in het clubgebouw. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor de start een informatieboekje met detailgegevens over de campings, horeca, winkels, verdere bezienswaardigheden en andere waardevolle informatie.

Deelname voor leden WSV, PP en TKBN € 40,-. Niet leden € 50,-. Dit is inclusief kamperen.
Betaling op                                NL 04 INGB 0007 325 194
Opgave voor: 14 mei 2017 op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

De 4K  is VOL!!
Nét te laat? Wees er volgend jaar als eerste bij door je op tijd op te geven.

 

Organisatie:    4K         

Sponsors

Sponsor ons gratis door online te winkelen via SponsorKliks

 Afbeeldingsresultaat voor logo music club

Komende Evenementen

Twitter Feeds

KVSkonenvaarder Bericht: Vijf Kanosprinters van Skonenvaarder door Watersportverbond afgevaardigd naar WK Junior/U23 in Roemenië.
KVSkonenvaarder Een ploeg uit @KVSkonenvaarder verkende de BYpass e.o.en bericht over kansen maar ook bedreigingen https://t.co/2LK1TAE3R7