Vaarkalender 2020

Op 12 februari hebben de actieve toerleden van onze vereniging bij elkaar gezeten en een mooie vaarkalender weten op te stellen. Een erg gevarieerde kalender ook met tochten in heel andere regio’s dan we gewend zijn. Tochten voor de ervaren vaarder en zeker ook voor de beginner. Voor de crack en voor de genieter. Op groot en ook op het kleine water. Voor het eerst wordt er op verzoek ook op de zondag gevaren dus is er voor iedereen keus genoeg.

Buiten de vaarkalender hebben we gesproken over het bezoek dat de KNRM ons zal brengen op dinsdag 24 maart. Als je wat wilt leren over onderkoeling of hoe te handelen in geval van nood kom dan naar deze leerzame avond.

Vanuit het bestuur kwam de mededeling dat de oude onkosten regeling deels terugkomt. Dat betekent dat overschotten naar de penningmeester gaan en tekorten op de reiskosten kunnen worden gedeclareerd. De kilometervergoedingen blijven zoals ze waren. Deelnemers betalen 7ct/km, chauffeurs krijgen 20ct/km, met trailer 25ct/km en met C10 trailer 35ct/km. Dit maakt het mogelijk de kostenvergoedingen vooraf aan de tocht te bepalen en dat is prettig.

Er zijn plannen een KVT examen mogelijk te maken. Daarvoor worden dan theorie en praktijk lessen gegeven. Daarvoor kun je je opgeven bij Wim Lammerts. De eerste acht gegadigden staan al genoteerd. Sluit je maar snel aan.

Zorg ervoor dat jouw tocht vermeld wordt in ons clubblad. Houd de deadline voor de komende Logboeken daarom goed in de gaten.

Waar we gaan varen in 2020 kun je hieronder zien in de kalender. We rekenen op je deelname aan zo veel mogelijk aangeboden mogelijkheden. Tenslotte doen de organisatoren er alles aan om jullie een mooi programma aan te bieden.

DatumOrganisatieLocatieTochtLengte
     
14 mrtEls MondtRottige MeentheScheenen routelang
11 aprWim LammertsBelt-SchutslootOpeningstochtkort
 Trijntje Faber   
2 meiPeter StoelHaselunneHaselang
 Trijntje Faber   
21-24 meiWim LammertsIJsseldelta4Klang
 Els Mondt Wieden/Weerribben  
13 junLuurt GorterAlmereStadstochtmiddel
4 julKees DuijnIJsseldeltaZwerftochtkort
 Luurt Gorter eilandjes 
26 julErna vd KantWesterwoldeWedderbergenlang
 Wim Lammerts   
15 augThijs BontAmsterdamSail Amsterdamlang
23 augErna vd KantMarkermeerMarkerwaddenlang
 Wim Lammerts   
12 sepErna vd KantAmersfoortMonumententochtkort
27 sepnog openDeventerVeluwe rallylang
17 oktEls MondtZwolleSluitingstochtkort
7 novWim HomanKalenbergWeerribbenlang
28 novThijsKampenPepernotentochtlang
12 decWim LammertsRoderwoldeRondje Leekstermeerlang
30 decThijs BontDrontermeerFakkel/oliebollentochtlang


Het is vanzelfsprekend leuk om van elke tocht een verslagje te hebben voor het Logboek. Dan kunnen de thuisblijvers toch nog meegenieten en wellicht ook nog enthousiast worden om eens mee te gaan. 

Wil je leren hoe je een tocht moet plannen loop dan mee met iemand die meer ervaren is. Benader het organiserende lid en vraag of je kunt helpen. Dan weet je ook hoe de checklist werkt en hoe je een tocht aankondigt in het Logboek, op de Site en natuurlijk op het bord in de hal.

We wensen jullie een mooi vaarseizoen.

De Toercommissie
Luurt en Wim